Малина Крумова: Никоя глоба не може да доведе до намаляване на жертвите по пътищата

12:28, 29 юни 19 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Никоя глоба не може да доведе до намаляване на жертвите по пътищата, трябва да се прилагат правилата.

Това каза председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова по време на кръгла маса „Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система“, предаде „Фокус“.

,,Статистиката и данните за пореден път показват, че трябва да променим начина, по който работим по политиките за повишаване на безопасността на движението по пътищата. За да го постигнем това на нас ни трябва време за да разработим стратегическите документи, но ние го нямаме“, обясни тя. „В Агенцията работим едновременно по отношение на стратегически приоритети, разработване на документи, които да ни дадат устойчивата рамка, която да следваме, но и приемаме по спешни мерки”, посочи Крумова.

Младен Маринов: 611 са жертвите при катастрофи в страната през миналата година

,,Не по-малко важно е, че следващата стъпка е да се направи нормативната уредба, която да определи дългосрочно мерките, които трябва да бъдат приети за обезопасяване на рисковите участници. Най-важното е да работим превантивно, защото никоя глоба няма да доведе до намаляване на жертвите по пътищата, а по-скоро ефективното прилагане на правилата“, заяви още Малина Крумова.

Петя Аврамова: 96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на водачите

Според нея причините за катастрофите в страната могат да бъдат както в инфраструктурата, така и в изправността на превозните средства и липсата на контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама