Марешки: Мая Манолова може да стане кмет на София единствено, ако се разбере с Бойко Борисов

09:30, 29 юни 19 / Политика 25 3015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не вярвам, че субсидията ще падне на 1 лв. В момента обсъждаме да има един минимум, който е необходим за съществуването на партиите. Трябва да има минимален и максимален праг на финансиране. Ако това се приеме, хем ще намалят парите за партиите, хем ще има нормално съществуване на по-малките формации. Има вариант и да се приеме прозрачно финансиране от бизнеса. Това заяви в ефира на Нова Телевизия лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Според него субсидията не е най-големият проблем в българското общество. По думите му има прикриване на други сделки, за които не говорим.  

Марешки: Обмислям да се кандидатирам за кмет на София

„Участвам само в прозрачни процедури. Вече съм две години в парламента и не съм участвал в нито една обществена поръчка. С чиста съвест съм”, поясни Марешки.

Той коментира и изказването, което направи преди дни, че обмисля да се кандидатира за кмет на София. „Казах го с лек сарказъм. На хората им писна да се кандидатират едни й същи хора за различните постове у нас. Мая Манолова може да стане кмет на София единствено, ако се разбере с Бойко Борисов. Няма истинска борба, има театър", смята лидерът на ВОЛЯ. 

Марешки вижда като опоненти президента, Слави Трифонов и Мая Манолова

Марешки говори и за „Апартаментгейт”. „Всеки, който е престъпил закона, трябва си носи отговорността. Няма как да знам кой си е купил незаконно апартамент. Отговорност носи този орган, който не е приложил контрол”, каза още той.

Той обясни, че не е искал да стане евродепутат и заради това не е и спечелил и на изборите на 26 май. Според него мястото му е в България. "На мен не ми трябва да ставам в 6 часа. Нали знаете, че аз съм един от най-заможните българи?", заяви Веселин Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама