Еди Рама: На 30 юни опозицията ще получи последния удар

09:25, 29 юни 19 / Свят 25 1081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коалицията "Алианс за европейска Албания", водена от социалистическата партия на Еди Рама, снощи проведе заключителен митинг за местните избори в неделя във Вльора.

Рама заяви на опозицията, че на 30 юни ще получи последния удар, който ще отбележи "сбогом на Албания с политиката, която е държала като заложник страната в продължение на 30 години".

Рама не пощади предупрежденията към кметовете на десницата, които, както той каза, не трябва да слушат заповедите на Люлзим Баша. И подчерта, че въпреки усилията им да блокират избирателните органи в общините, те няма да успеят.

Призив на албанския президент към гражданите преди неделните избори

Той обвини Демократическата партия и Социалистическото движение за интеграция, че са се превърнали в "насилствени организации" и също така не пощади с критични бележки и ирония президента Илир Мета.

„Не сме виждали президентската резиденция да се превръща в епицентър на въображаема революция и президентът да се явява като възкръснал Хаджи Камил. Никога преди Албания не е била подлагана на координирана атака, за да се внуши ужас във всяко семейство, да се унищожи имиджът на страната, достойнството в очите на света. Днес, вторият Хаджи, дядо Джика (имайки предвид президента Мета) казва, че с него са Лули (Люлзим Баша) и гледачката на кафе (Моника Крюемади) и не пита за САЩ и ЕС“, каза Рама.

Илир Мета: Указът за отмяна на изборите в Албания не може да се преразглежда

Междувременно до вчера нападенията срещу избирателни секции и други обекти, свързани с утрешния вот, зачестиха. Основно се действа с коктейли Молотов за подпалване на изборните материали и секции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама