АПИ: Остава реверсивното движение през Владая в пиковите дни и часове

13:22, 28 юни 19 / Общество 25 895 Шрифт:
Topnovini

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „Пътна инфраструктура“ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая. В срещата, организирана от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха и кметовете на район Витоша Теодор Петков и на Драгичево Виктор Викторов.

Пътната агенция предложи в диалог с двата инициативни комитета да се реши въпросът, защото е неприемливо две съседни населени места, които са на разстояние около 9 км едно от друго, да не могат да постигнат съгласие и жителите на Драгичево да искат реверсивно движение, с което се осигуряват две ленти за движение за София сутрин в пиковите дни и часове, а жителите на Мала Кория да настояват то да се премахне.

АПИ: Пътят Драгичево-пътен възел „Даскалово“ ще бъде ремонтиран въпреки протестите

Преговарящите са обсъдили всички възможни варианти и са решили временното реверсивно движение, което се регулира ръчно, да се запази през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик сутрин и вечер, когато много хора пътуват към и от столицата.

Тази организация ще бъде през летните месеци до изграждането на електронната система за регулиране на реверсивно движение. Очаква се тя да бъде готова най-късно до края на годината, съобщи инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Жители на софийски села се срещат с АПИ, готвят блокада на Е-79

Ежедневно по пътя през Владая преминават около 26 500 моторни превозни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и осигуряването на две ленти в посока в дните с интензивен трафик той е нараснал с около 2 500.

Въпреки постигната договореност днес, жителите от Драгичево в неделя ще излязат край пътя, без да блокират и затрудняват движението по Е-79, съобщи председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. "Удовлетворени сме от решението на АПИ за изграждането на постоянна електронна система за регулиране на трафика със светофари, както и осигуряването на реверсивно движение в дните с интензивен трафик - понеделник, вторник, петък и неделя", заяви Николов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама