АПИ: Остава реверсивното движение през Владая в пиковите дни и часове

13:22, 28 юни 19 / Общество 25 294 Topnovini
1
2
3

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „Пътна инфраструктура“ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая. В срещата, организирана от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха и кметовете на район Витоша Теодор Петков и на Драгичево Виктор Викторов.

Пътната агенция предложи в диалог с двата инициативни комитета да се реши въпросът, защото е неприемливо две съседни населени места, които са на разстояние около 9 км едно от друго, да не могат да постигнат съгласие и жителите на Драгичево да искат реверсивно движение, с което се осигуряват две ленти за движение за София сутрин в пиковите дни и часове, а жителите на Мала Кория да настояват то да се премахне.

АПИ: Пътят Драгичево-пътен възел „Даскалово“ ще бъде ремонтиран въпреки протестите

Преговарящите са обсъдили всички възможни варианти и са решили временното реверсивно движение, което се регулира ръчно, да се запази през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик сутрин и вечер, когато много хора пътуват към и от столицата.

Тази организация ще бъде през летните месеци до изграждането на електронната система за регулиране на реверсивно движение. Очаква се тя да бъде готова най-късно до края на годината, съобщи инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Жители на софийски села се срещат с АПИ, готвят блокада на Е-79

Ежедневно по пътя през Владая преминават около 26 500 моторни превозни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и осигуряването на две ленти в посока в дните с интензивен трафик той е нараснал с около 2 500.

Въпреки постигната договореност днес, жителите от Драгичево в неделя ще излязат край пътя, без да блокират и затрудняват движението по Е-79, съобщи председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. "Удовлетворени сме от решението на АПИ за изграждането на постоянна електронна система за регулиране на трафика със светофари, както и осигуряването на реверсивно движение в дните с интензивен трафик - понеделник, вторник, петък и неделя", заяви Николов.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 156 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.