Раковите клетки използват витамин С като щит

19:20, 27 юни 19 25 1568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 20-годишни изследвания научен екип от университета в град Консепсион установи, че раковите клетки използват витамин С като щит, предава Франс прес.

Според медицинския изследователски екип, воден от д-р Коралия Ривас, около двадесетина тумора, станали обект на проучването, се захранват, като рециклират витамин С от организма.

Но чилийските учени предупреждават, че това не означава, че трябва по някакъв начин да загърбим приема на този ценен витамин. Той ни предпазва от скорбут и е от решаващо значение за захранването на здравите клетки с енергия, за производството на колаген, за синтеза не невротрансмитерите, като дава своя принос и в имунната ни система..

Според разкритите от учените механизми, раковите клетки улавят окислената форма на витамин С, вкарват я вътре в себе си, превръщат я в аскорбинова киселина, с което се поддържат живи. Оказало се, че туморните клетки на рака на гърдата, на простатата и на кръвта са способни да натрупат по-големи количества витамин С от обикновените клетки.

Тези запаси подсилват туморите и действат като щит при следващо лечение, като ги правят резистентни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама