Рамадан Аталай: Управляващите не трябва да се занимават с дребни неща като името „Балкански поток“ или „Герберски поток“

10:31, 27 юни 19 / Политика 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управляващите не трябва да се занимават с дребни неща като името „Балкански поток“ или „Герберски поток“, а да се постараят да има доставки на газ в България. Това каза народният представител от ДПС Рамадан Аталай по време на дебатите по промените в Закона за енергетиката, предава „Фокус“.

Чрез създаването борсов пазар за газова енергия ще се позволи да се създаде и развие свободен пазар на природен газ и отпадане на регулирания, за което толкова време мечтаем. Този закон е приет със закъснение“, посочи Аталай. По думите му пазарът трябва да бъде либерализиран.

Драгомир Стойнев: Имаме съмнения, че промените в Закона за енергетиката ще доведат до манипулации на газовата борса

„Но ако не направим така, че да осигурим средства и не направим възможно реализирането на хъб „Балкан“, няма как да увеличим тези 3% газоразпределение. Говорихме да направим заседание с газоразпределителните дружества в България, които са завладели териториите и други не могат да влязат там и да създадем условия и други участници да влязат. Иначе ще тъпчем на едно място и ще се чудим дали имаме или нямаме диверсификация“, коментира Аталай.

Той посочи, че в закона има неща, с които не е съгласен и които трябва да се прецизират между първо и второ четене. „Призовавам управляващите да не се надпреварват дали ще се казва "Балкански поток" - "Герберски поток", ако искате го наречете. Но направете всичко възможно доставките на газ в България да се случат. Защото закъсненията, които в момента притесняват народните представители с интерконектора с Гърция и строителството на газопровода до Сърбия, доказват,че ние се борим с дребните неща. Опитваме се да убедим г-н Путин, че като го наречем „Балкански поток“, Европа ще прегърне проекта“, заяви Аталай и посочи, че управляващите трябва да започнат да се занимават с темата сериозно. „Не искам да съм пророк, но като че ли закъснението, което се случва в момента, и опитите да се преодолее всичко, което се случва със Закона за обществените поръчки,ще навреди на България“, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама