Законна е незаконната тераса на шефа на КПКОНПИ

15:50, 25 юни 19 / Политика 25 587 Шрифт:
Topnovini

Терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е узаконена още преди години от районната администрация. Това обявиха пред Нова телевизия от Строителния контрол в Столичната община.

Стоян Кушлев: Грешка е, че КПКОНПИ разследва председателя си

Проверката показва, че са на лице строителни книжа както за терасата, така и за изградените конструкции, но не са открити такива за самия покрив. Това обаче не е основание за събаренето на постройката обясни арх. Влади Калинов и на практика актът за премахването им, издаден от район "Слатина", не бил основателен. 

КПКОНПИ прекратява проверките по казуса с евтините имоти на висши чиновници

Кметът на района заяви, че категорично стои зад издадения акт за събаряне на навесите с барбекю на антикорупционния шеф.

“Безспорно е установено, че това строителство, което се е извършило върху терасата е преди въвеждането в  експлоатация. Една и съща администрация издава два акта, които са тотално противоречащи си. Единият акт обаче, изрично пише, че цялаат сграда е изградена и отговаря на всички строителни книжа. Не са открити книжа само за покрива. За терсата - има. Покривът няма как да го отстраним”, обясни архитект Влади Калинов от дирекция “Общински строителен контрол”.

Няма нарушения при проверките за имотите на Цветанов, Ангелкова и още петима

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама