Стоян Кушлев: Грешка е, че КПКОНПИ разследва председателя си

09:48, 25 юни 19 / Общество 25 367 Topnovini
1

Грешка е, че КПКОНПИ разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев. Не бива да поставяме членовете й в неудобството да разследват своя председател. Това заяви пред bTV първият председател на комисията Стоян Кушлев. 

Александър Владимиров: Проверката по “Апартаментгейт” не е приключила

Той смята, че разследването за конфликт на интереси е трябвало да се извърши от специалната комисия в Народното събрание, която се занимава с контрола върху КОНПИ.

„Имаме едно абдикиране на комисията от своите задължения”, допълни Стоян Кушлев.

КПКОНПИ прекратява проверките по казуса с евтините имоти на висши чиновници

Той обясни, че Пламен Георгиев не е бил длъжен да поиска документи за всяко нещо, което е построено. Основният документ, с който се извършва покупко-продажба е нотариалният акт. Впоследствие обаче се оказва, че терасата е вписана в документа, но няма строителни книжа.

Стоян Кушлев заяви още, че проверката на КОНПИ е формална, защото тя не е разследващ орган. Той е на мнение, че прокуратурата трябва да провери дали има търговия с влияние.

„Комисията извършва проверката дали има нарушения на закона. В него точно е казано кога едни лице изпада в конфликт на интереси. А то е тогава, когато получи конкретна облага – не въображаема или предполагаема”, поясни Кушлев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 232 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.