Валежите нанесоха сериозни щети в община Сатовча, половината път в село Боголин го няма

10:12, 25 юни 19 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валежите от дъжд на 25 юни нанесоха сериозни щети в няколко населени места на територията на Община Сатовча, предава Радио „Фокус“ – Пирин, позовавайки се на кмета Арбен Мименов. По думите му, още вчера са били предприети спешни мерки с оглед възникналите проблеми и към момента може да се каже, че обстановката се е нормализирала.

Мълния е ударила трафопост на булевард "Константин Величков" в столицата

„По пътищата имаше закъсали автомобили, пратихме багери, които да разчистват земните маси и така общо взето нещата се пооправиха, но има участъци, които са силно засегнати. Проядено е пътното платно в село Боголин. Почти на половината е източено, няма го. Доста е опасно“, каза още Мименов.

„Също по-нагоре в участъка Боголин – Вълкосел имаме на пътното платно- ями, около 1 метър с дължина около 20 метра. Чакаме експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като това е техен участък. Снощи имаше инженери, които направиха първичен оглед, днес се очаква вторичен от представители на изпълнителна агенция „Пътища“. Те ще направят протоколи и ще наложат на пътноподдържащата фирма спешни мерки за отстраняване на щетите в засегнатите участъци“, допълни кметът на Община Сатовча.

Порой наводни Карлово

Арбен Мименов заяви, че снощи е обмислял да обяви бедствено положение, но заради бързата реакция от страна на всички компетентни органи не се е стигнало до това действие. „Има доста наводнени къщи, детската градина в Боголин днес не работи, защото е наводнена. В другите пътни участъци по населени места нещата се нормализираха. Имаше и градушка, която засегна реколтата от тютюн и друг вид растителност в района Вълкосел – Боголин – Фъргово“, отбеляза Мименов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама