Мълния е ударила трафопост на булевард "Константин Величков" в столицата

15:35, 24 юни 19 25 1633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проливен дъжд, придружен с гръмотевици се изсипа над София в ранните следобедни часове. 

Мълния предизвика пожар, след като удари трафопост на кръстовището на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон" в столицата. 

На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията, съобщи БНР.

Общо 20 са сигналите, подадени в пожарната след проливния дъжд в София. Повечето са за наводнени улици и подлези. Има и няколко сигнала за паднали дървета на пътното платно. Няма пострадали хора.

Порой наводни Карлово

Шест екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община извършват обходи на терен и реагират на сигналите. Екипите са отработили сигнали за завиряване на улици в район „Витоша“, „Илинден“. Наблюдават се критични места на реки и водни обекти.

Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул.“Петър Дертлиев“ и ул.“Вл.Динчев“ поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на пожарната бе изпратени на място.

В момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.

Част от улиците в столицата се превърнаха в реки, проблем се прояви и след ремонта на ул. "Граф Игнатиев" - ул. "Солунска, която се наводни частично.

Тези улици бяха ремонтирани от фирмата "Джи Пи Груп" по проекта на общината за обновяване на центъра на София. Цялата му стойност е над 20 млн. лева, а работата по улиците "Граф Игнатиев", "Солунска" и площадите "Гарибалди", "Славейков" и "Св. Седмочисленици" беше официално обявена за приключена на 29 май.

Наскоро се проявиха и дефекти по настилката около трамвайните релси по ул. "Граф Игнатиев". Заради липса на фуга до напречните отводнители се надигнаха част от плочките, поставени преди месеци. Наложи се спешен ремонт, а беше възложено и обследване на трасето за потенциални други проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама