Никола Димитров: Ако Северна Македония не започне преговори тази година, няма европейска перспектива

18:50, 24 юни 19 / Свят 25 1018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ако Северна Македония не започне преговорите за присъединяване тази година, това ще означава, че няма европейска перспектива, след всичко, което е постигнато за две години'', заяви днес в Стокхолм македонският външен министър Никола Димитров на Министерската конференция на високо равнище за Западните Балкани.

„Постигнахме очевиден демократичен обрат. Да, ние все още правим грешки, не сме съвършени, но има явна движеща сила към европейска либерална демокрация в страната, управлявана от върховенството на закона“, добави министърът.

Ципрас: Македония е изпълнила критериите за старт на преговорите с ЕС

„Трябва да бъда искрен, защото съм политик по случайност и мисля, че трябва да има по-голяма искреност в политическите дебати у дома, но и навън. Мисля, че ако догодина трябва да получим и единадесета препоръка от Еврокомисията, няма да имам лице да се обърна към моя народ, към гражданите и да говоря за европейска перспектива. Съжалявам, че трябва да кажа това, но ако не започнем преговори за присъединяване през тази година, това за мен ще означава, че няма европейска перспектива, след всичко, което постигнахме за две години“, каза Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама