Майкъл Дъглас пред "Пари Мач": Обсебен съм от това да не губя време

20:40, 21 юни 19 / Любопитно 25 2751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастта и болестта не успяха да му въздействат, на 74 години Майкъл Дъглас е по-млад и по-привлекателен от всякога. „Пари Мач“ публикува интервю с единия от клана Дъглас, предаде БГНЕС.

Пари Мач: През 80-те години вие бяхте кралят на света, обединявайки успехи: "Уолстрийт", "Фатално привличане", "Войната на семейство Роуз" ... Вие триумфирате днес в "Методът Комински". Играете ролята на стар учител с проблеми с простатата! Как се чувствате в обувките на 74-годишен мъж?

Майкъл Дъглас: Като дете! За съжаление, не съм узрял интелектуално. На 70-годишна възраст баща ми имаше сериозен инцидент с хеликоптер, в който той почти загуби кожата си. Но този тест го направи много по-смирен душевно в подхода си към третата част на живота си. Аз лично не съм изпитал подобна криза.

ПМ: Дори когато разбрахте, че имате рак преди девет години?

МД: Странно е, знам, но през целия период на химиотерапия и радиация не ми мина през ума, че мога да умра. Майка ми беше на 92 години, когато си отиде. Баща ми, скоро той празнува своите 102 години. Никога не съм мислил много за смъртта или стареенето - дори да призная, че понякога съм неспокоен, за да се видя на екрана или на стари снимки, дори и само с десет години! Процесът се ускорява. Това е най-вече моята 16-годишна дъщеря, Карис, която ме кара да осъзная колко съм на възраст. Тя често ми казва: „Осъзнаваш ли, татко, че когато съм на 25 години, ще бъдеш на 83? Когато тя обяснява, че се страхува, че няма да бъда там, когато се омъжи и очите й се насълзяват. На върха на кариерата си мечтаех за деня, в който ще имам време да се отегча. Това време е дошло, но след две седмици без работа започвам да обикалям. И днес моята мания е да не губя време.

ПМ: Как е вашето здраве?

МД: Проверявам го на всеки шест месеца. Вярвам и се надявам, че съм се излекувал. Едно нещо е сигурно, че ракът ми ме направи свободен човек ...

ПМ: Трудно е да си представим, че може да бъдете по-свободни от колкото сте били!

МД: Има период преди и след това. Днес не ме интересува какво мислят или казват хората за мен. Станах много по-емоционален. След рака, понякога плача от щастие. Аз живея един от най-щастливите моменти от живота си, бих искал планетата да преживява същия момент, но аз съм много притеснен за нея. Чувствам се като на тектонични плочи и всичко може да експлодира в един момент. Да чуеш младите хора да казват, че не искат да имат деца в този свят, ме натъжава много.

ПМ: Движението #MeToo предизвика истинско земетресение. Не смятате ли, че Холивуд преминава през революция?

МД: Аз лично си заплатих. Преди няколко месеца научих случайно, че "Hollywood Reporter", въпреки че трябва да е сериозен вестник, е на път да пусне история за мен. Една млада жена, която преди тридесет години е работила в моята продуцентска компания, ме обвини в тормоз и ми каза, че е чула вулгарни коментари за жените по телефона! Аз поех инициативата, като се обясних в конкурентния вестник и случаят се спря. Аз съм първият, който казва, че това движение е изключително за жените и се надявам, че скоро ще видим и афроамериканците, които все още са много малко в Холивуд, да намерят своето място. Но трябва да спрем систематично да заклеймяваме мъжете. Не за всичко те са виновни. Има мъже, които се държат зле, но същи и жени.

ПМ: За да се върнете към това движение, усетихте ли, че то идва?

МД: Няма да скрием лицето. "Сasting couch" ("кастинг на дивана") винаги е съществувало и много истории са се объркали. Човек като Харви Уайнщайн го има навсякъде. Това, което се случва в Холивуд, се случва навсякъде. Как си обяснявате, че с тяхната непримиримост и пуританизъм американските жени биха могли да гласуват за Тръмп, който не винаги се е държал много добре с тях? Белите мъже със сините якички /blue-collar white men/ и белите работници го избраха. Заради личността му. А мъжете или жените, които го подкрепят, не се интересуват как се държи в частния живот.

ПМ: Мислите ли, че той ще бъде преизбран?

МД: Надявам се, че хората няма отново да направят същата грешка. Много хора мислят така, като моя син Дилън, който наскоро ми каза, че ако не успее като актьор, ще влезе в политиката. С други думи, познавах Тръмп много преди той да е президент. Играхме голф, той идваше на моите рождени дни. Той е очарователен мъж с много хумор, особено за себе си. Едно е сигурно, че той не иска отново да стане обикновен гражданин, защото рискува анкетите за него да се обърнат зле.

ПМ: Неотдавна в същата тази стая ми разказахте за безпокойството си за бъдещето на сина си Камерън, който е прекарал седем години в затвора за трафик на наркотици. Къде е сега?

МД: Камерън е в страхотна форма. Той живее в Лос Анджелис, много щастлив с партньорката си, Вивиан Тибс и тяхното бебе, Луа, моята внучка, която обожавам. Започна да играе голф, често играем заедно или гледаме спорт по телевизията. Ние сме по-близки, отколкото сме били някога. Камерън е на 40 и не е моя работа да му казвам какво да прави или не. Той е момче с огромно сърце, което извървя един много труден период. Той се справи добре. Гордея се с него.

ПМ: Династията Дъглас е преживяла много драми. Да не говорим за твоя син Камерън, за брат ви Ерик, който умира от свръхдоза през 2004 г., а другият ви брат Джоел, е дългогодишен член на Анонимни алкохолици. Вие самият сте минали през детоксикация. Дали това цената и страничните ефекти на известността?

МД: Не мисля така. Наркотиците и алкохолът са пристрастявания. Мисля, че в семейството има ген. Вече имаше проблеми от страна на майка ми. Децата ми видяха щетите, които това причинява, те са по-предпазливи. Що се отнася до Катрин, която е била диагностицирана като биполярна, тя е намерила правилните лекарства и сега е страхотна. Нейната онлайн компания за декорация на мебели е много успешна и я ангажира много, като заедно с това очаква киното да предложи интересни проекти.

ПМ: Кърк Дъглас и Ан отпразнуваха 65-та си годишнина. Какво означава това за вас?

МД: Ан има изключително важна роля в живота на баща ми. И никога не претендираше за правата си. Баща ми в началото на кариерата си вземаше много лоши финансови решения; Ан го върна на крака. Без него не знам какво щеше да стане. Баща ми е легенда. Той е не само велик актьор, но и гражданин на света, самото въплъщение на американската мечта. Син на мигранти, той се опитва през целия си живот да направи нашата планета по-добър свят, като допринася за нея както интелектуално, така и финансово. Неговата филантропия, неговата щедрост халюцинират. Интензивността е вписана в ДНК на нашето семейство. Баща ми не винаги е бил лесен човек. [Усмихва се.] Но Ан, която е французойка, премина през много неща, през които една американка със сигурност не би приела. За да продължи брака, мисля, че е необходимо истинско партньорство. Ние трябва да се подкрепяме взаимно. Ако разчитате само на секса, за да бъдете щастливи, тогава късмет!.

ПМ: Какво ви липсва от „добрите стари времена“?

МД: Интимността, която съществуваше преди смартфоните и социалните мрежи! Днес, когато сме известни, вече нямаме право на грешка. В наше време, обсебено от политически коректното, всичко е много уредено. Казват ни как да се държим, какво да кажем или не ... Къде е свободата във всичко това?

ПМ: Какво бихте написали в списъка на вашите желания?

МД: Мечтая да видя северното сияние, да открия Африка на децата. Винаги съм се опитвал да използвам знаменитостта си умно, контрола над въоръженията, ядреното разоръжаване, ООН, толкова много неща, които винаги са били близо до сърцето ми. Чудя се как бих могъл да се включа още по-ефективно. Каквото и да означава, един политик никога няма да получи признание за филмова или телевизионна звезда.

ПМ: В това отношение, не сте били спрени от идеята да снимате серия, излъчена по Netflix?

МД: Преди почти петдесет години, когато започнах да снимам 104 епизода на "Улици на Сан Франциско", се казваше, че голямата разлика между киното и телевизията е, че по телевизията ... може да ни видят безплатно! Дадох много от себе си да защитавам малки независими филми, за които бях много зле платен и че никой не е видял. Време беше да продължим напред. Изправени пред нови платформи, студията нямат друг избор, освен да се заемат с въпроса. Светът на утрешния ден ще бъде споделен между Disney и Netflix, и мисля, че е чудесно, че тази платформа е решила да бойкотира щата Джорджия в отговор на нейните позиции срещу абортите. Ние сме през 2019 г., не мога да си представя, че можем да регресираме по този начин.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама