Путин: Не прикривам корупцията, окупацията на Донбас е пълна измишльотина

16:00, 20 юни 19 / Свят 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин отговори на въпроси в рамките на програмата „Пряка линия“. Традиционно повечето въпроси на гражданите са свързани с ниските заплати и пенсии, подкрепата за многодетните семейства, проблемите в здравеопазването и екологията, но президентът говори и на международни теми.

Един от въпросите към Путин бе дали чувства отговорност заИ това безобразие – корупцията".

"Ако не чувствах, нямаше да знаете нищо (за случаите на корупция – б.р.)", отговори президентът. Той разкри, че често го молят да „прикрие“ корупция. „Но моят отговор е „не“, подчерта той. „В САЩ дават за корупция по 150 години затвор. Голямо наказание. И у нас ще бъде така“, каза Путин и допълни, че броят на корупционните престъпления намалява, предаде БНР.

"Кога животът ще стане по-лек", попитаха руските граждани Путин

Той коментира множество теми, сред които Украйна и наложените заради нея санкции над Русия.

Обвиняват ни в окупация на Донбас – това е пълна измишльотина. Но Китай няма нищо общо с Украйна. Американските мита върху китайски стоки на практика също са санкции. А те продължават да се увеличават“, отбеляза държавният глава.

По думите на Путин истинската цел на санкциите не е решаването на проблемите между Москва и Запада, а сдържането на икономическото развитие на Русия: "Ако искаме да заемем достойно за нас място под слънцето, трябва да ставаме по-силни, включително и преди всичко в сферата на икономиката", заяви Путин и уточни, че загубите на европейските страни от взаимните санкции са по-големи от тези на Русия

Путин коментира и „атаката срещу „Хуавей“: „Откъде дойде тя? Каква е целта ѝ? Тя цели да задържи развитието на Китай, който се превърна в глобален конкурент на друг глобален играч – САЩ. Същото се случва и с оглед на Русия и ще продължава да се случва“.

Предварително зададените въпроси към държавния глава са над 1,5 милиона. От около седмица гражданите можеха да задават въпросите си по телефона, чрез SMS, MMS, руските социални мрежи, на специално създадени за целта сайт и мобилно приложение. Четири кол центъра в различни руски градове обработват постъпващата информация.

Снощи президентът Путин проведе съвещание със сътрудниците си, посветено на подготовката за пряката линия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга твърденията, че с времето интересът към програмата намалява. Миналата година тя продължи 4 часа и 20 минути и Владимир Путин успя да отговори на 79 въпроса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама