Около 200 хил. лв. са инвестирани в парковото пространство на ул. „Каменоделска“

15:25, 20 юни 19 25 1200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 200 хил. лв. са инвестирани в парковото пространство на ул. „Каменоделска“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности на ул. „Каменоделска“.

Преди 2 години наред с реконструкцията и изграждането на големите паркове в града, ние създадохме една програма и влязохме в кварталите с реконструкция или изграждане на малки паркови пространства или квартални градини“, отбеляза столичният кмет.

Фандъкова похвали кметът на района „Подуяне“ Ева Митова, която по думите й е била изключително активна в подготовката на такива проекти. „Тя беше една от първите, заедно с кмета на район „Овча купел“ Христина Семерджиева, където направихме едно от първите междублокови пространства. Ние изцяло го възстановихме, наред с детските площадки, алеи, пейки, растителност и допълнително насаждане на дървета. За мен, а смятам, че и за гражданите това е особено важно, защото това са градините и местата, които са най-близо до дома им“, посочи столичният кмет, предаде "Фокус".

По думите й това е грижата на Столична община за семействата и малките деца. „Това е абсолютно необходимо и ще продължим с тази политика. Тук специално, около 200 хил. лв. са инвестирани в това парково пространство с новите детски площадки, с подновяването на алеите, пейки и кошчета за отпадъци, както и засаждане на различна растителност, като дървета и храсти“, каза Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че голяма част от средствата са от приватизационния фонд. Фандъкова припомни, че преди няколко седмици е завършил друг такъв проект в район "Оборище", в който също е било вложено подобно усилие. „В „Манастирски ливади“-изток направихме нов такъв квартален парк. Там също беше голяма битка. Нека всички да знаят, че голяма част от всички проекти и не само те, а и грижата за зелената система, за парковете, за градините в София, изискват наистина големи битки. Не ги водим винаги толкова шумно, защото за мен или имаш време да говориш много, или трябва да работиш“, посочи още Фандъкова.

Новата детската площадка на ул. „Каменоделска“ има съоръжения за деца с увреждания.

„Йоана Драгнева, общински съветник в Столична община, има такава кауза от няколко години, като един от най-младите общински съветници от групата на ГЕРБ. Тя дойде с каузи и доста сериозно работи няколко години, за да подготви всички тези проекти“, заяви Фандъкова.

По думите й за тази година Столична община е осигурили средства и вече се правят над 120 детски площадки.

„Те са различни проекти, като част от тях включват и облагородяване на околно пространство. Заедно с това, районните кметове създават свои собствени проекти, които защитават пред нас“, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че това е един цялостен процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама