Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим да противодействаме

10:16, 14 юни 19 / Политика 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с противодействие на този вид престъпна дейност. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с акцията срещу кабелните оператори, предава „Фокус“.

В Съдебната палата ще дадат брифинг за акцията на ГДБОП и Европол

Маринов отрече акцията да е била показна. „Колегите си вършат работата, съвместно с прокуратурата. Има и представители на „Европол“. Операцията е свързана с противодействие на интелектуалното пиратство. Това за България е един сериозен проблем. На този етап вследствие на предприеманите мерки ние сме извън наказателния списък 301 на САЩ по отношение на борба с пиратството, но ме притеснява, че ако не продължим с ефективните мерки срещу този вид престъпна дейност, е възможно пак да бъдем включени в този списък. Това пряко влияе върху всички останали процедури, свързани дори с облекчаване на визовия режим“, допълни Маринов.

Гоце Делчев без интернет и телевизия след акцията на ГДБОП

По повод  спирането на интернета и телевизията вследствие на операцията, министърът посочи, че хората изпитват неудобство, но проблемът е на този, който събира пари, за да предоставя незаконна услуга. „Вината не е в нас, да се обърнат към оператора“, призова Маринов.

ГДБОП нахлу в офиси на кабелната телевизия в Кюстендил и Благоевград

На въпрос какви са мащабите на престъплението и дали става дума за престъпна група, министър Маринов коментира: „Ние ефективно противодействаме на този вид престъпна дейност. Тя не е свързана само с разпространение на активи и програми на такива продукти. Противодействаме на фалшивите марки, на видео филми, на звукозаписи. Ние в България още не сме свикнали, че това е едно сериозно престъпление, което много сериозно нарушава авторските права“, каза Маринов и добави, че у нас сме свикнали да определяме собствеността като физическо притежание.

Корпоративни интереси стоят зад обиските на офиси на кабелни оператори

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама