САЩ, Германия и Русия поздравиха Бойко Борисов по случай рождения му ден

16:50, 13 юни 19 / Политика 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев изпрати поздравления за 60-ия рожден ден на българския си колега Бойко Борисов.

"Уважаеми г-н министър-председател, от името на правителството на Руската Федерация и от мое име ви поздравявам по случай 60- годишнината! Бих искал да отбележа особено Вашата последователна позиция в подкрепа на развитието на приятелските отношения, свързващи Русия и България", пише Медведев на Борисов.

Поздравителен адрес до премиера Борисов изпрати и посланикът на САЩ Ерик Рубин.

"Скъпи Бойко, честит рожден ден! Като премиер и лидер трябва да си горд с всичко, което си постигнал и с цялата работа, която си свършил в услуга на страната си", пише дипломата на Вашингтон у нас.

"Международните ти партньори и колеги оценяват също силното ти лидерство. Благодаря още веднъж за отличното ни сътрудничество", подчертава посланик Рубин. 

По-рано днес германският канцлер Ангела Меркел също поздрави българския министър-председател по случай рождения му ден.

"Уважаеми г-н министърпредседател, скъпи Бойко, Вие поехте отговорността за страната си във фаза на големи предизвикателства. Освен това се ангажирахте особено и за добрите взаимоотношения в региона", отчита Меркел успехите на премиера Борисов. И допълва, че очаква с радост продължението на много доброто сътрудничество, което имат двамата, за благото на България и Германия, и на цяла Европа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама