Най-скъпата картина в света е окачена в саудитска яхта

17:00, 11 юни 19 / Любопитно 25 1160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-скъпата картина на планетата - „Спасителят на света“ на Леонардо да Винчи, е окачена на стената в яхтата на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, съобщават ТАСС и АФП, цитирани от БТА.

Шедьовърът беше продаден на търг през 2017 г. за сумата от 450 млн. долара. 

Картината на Леонардо е окачена в яхтата „Сирин“, принадлежаща на саудитския престолонаследник. Тя ще украсява плавателния съд, докато не бъде построен културният център в района на Ел-Ула в провинция Ел-Мадина, където ще бъде изложен шедьовърът.

По данни на агенция Блумбърг напоследък яхтата на принц Мохамед бин Салман се намира в района на египетския курорт Шарм ел-Шейх.

Първоначално се предполагаше, че платното "Спасителят на света" ще бъде изложено във филиала на парижкия Лувър в Абу Даби. Но през месец март вестник „Ню Йорк таймс“ написа, че тези планове са били отменени и че управата на музея в емирството не знае къде се намира платното.

През месец май вестник „Телеграф“ помести статия, според която експерти от Лувъра се съмняват в авторството на Леонардо при сътворяването на „Спасителят на света“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама