Чернобил започна да привлича голямо количество туристи

10:10, 09 юни 19 / Любопитно 25 378 Topnovini
1
2
3

Сериалът "Чернобил" на HBO се превърна в безспорен хит по целия свят и дори задмина рейтингите на Game of Thrones и Breaking Bad в IMDB.

От Русия се оплакват, че продукцията пресъздава трагедията от 1986 г. по подвеждащ и повърхностен начин, но е факт, че продуктът на HBO успя да докосне умовете и сърцата на милиони.

Тази седмица Reuters съобщи, че посещаемостта в изоставената ядрена централа и Припят е скочила рязко, като следствие от популяризирането на сериала "Чернобил".

Посетителите през май тази година са били с 30% повече от обикновено, а резервациите за туристически обиколки през летните месеци са се повишили с 40%.

И подготвя свой сериал за трагедията в атомната електрическа централа, който ще излъчи през есента

Представител на местен тур оператор е заявил пред Reuters, че периодът от пролетта до края на октомври е най-приятен за разходки и снимки около Чернобил, като мястото става доста "депресиращо" след падането на снега през ноември.

 

През топлите месеци зоната не само не е празна, но дори е залята от "хиляди туристи" и е почти невъзможно да си направиш селфи, без да вкараш в кадъра и други авантюристи, решили да посетят призрачното място, предава новинарската агенция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани