Изграждат басейн с 360 градуса панорама на покрива на небостъргач в Лондон

17:00, 07 юни 19 / Любопитно 25 2764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За плувците, които търсят тръпката, шансът да постигнат мерака си, може и да не е далеч. Плановете за изграждане на безкраен басейн на покрива с 360-градусова гледка към хоризонта на Лондон, са в ход, съобщи CNN, цитирана от БГНЕС.

Дизайнът на басейна с обем 600 000 литра и 55-етажната сграда, наречена Infinity London, бяха разкрити от Compass Pools. Дизайнерите твърдят, че концепцията е първа в света, описващи структурата като "единствената сграда в света, която включва 360-градусов безкраен басейн".

Басейнът ще бъде направен от акрил и ще има прозрачни страни и подове, така че посетителите на сградата ще могат отдолу да видят плувци, които се носят над тях.

За да се запази гледката непокътната, няма да има стълби от външната страна на басейна или сградата - вместо това спираловидно стълбище, което се върти и се издига през водата, осигурява достъп за плувците.

Дизайнерите предвиждат, че басейнът ще блести като "факел с бижу, покрит с камъни" през нощта, като сградата е снабдена с колекция от светлини.

"Срещнахме се с някои доста големи технически предизвикателства покрай тази сграда, като най-голямата беше как да влезем в басейна", каза дизайнерът на плувни басейни на Compass Pool и технически директор Алекс Кемсли в интервю на сайта на компанията.

"Решението се основава на вратата на подводница, съчетана с въртяща се спирална стълба, която се издига от пода на басейна, когато някой иска да влезе или излезе - абсолютният новост при басейните и строителния дизайн и в малка степен а ла Джеймс Бонд“.

Дизайнерите също така планират петзвезден хотел, който да бъде разположен под басейна в небостъргача.

Изграждането на басейна може да започне през 2020 г., ако партньорите и изпълнителите бъдат потвърдени.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама