Вярата в извънземни е на път да измести вярата в Бог

18:40, 06 юни 19 / Любопитно 25 1519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания в близко бъдеще, тъй като все повече хора са по-убедени в съществуването на извънземни, отколкото на Бог, според американски професор, цитиран от БГНЕС.

Професор, автор на нова книга за възприятията на американците за космоса, заявява, че вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания. Книгата, написана от Даяна Пасулка, професор в университета на Северна Каролина, се фокусира върху това защо хората избират да вярват в свръхестественото и как ние използваме боговете и извънземните, за да обясним необяснимото.

В интервю проф. Пасулка обяснява как парадигмата се измества от едно нещо към друго. Тя казва, че това е така, защото в човешката история не е открито никакво доказателство за Бог, докато един ден извънземният живот може да бъде доказан.

Професор Пасулка отбелязва: “Аз съм историк на католицизма и това, което откривам, когато си взаимодействам с хора от католически общности, е, че те вярват, че Исус ходи по вода и че виденията на Дева Мария са истина. Но има нещо различно в историите за НЛО. Тук имаме хора, които са истински учени, като Елън Стофан, бивш главен учен в НАСА, които с готовност излизат по телевизията и правят съобщения като: Ние ще открием извънземен живот“.

Стофан няма предвид конкретно интелигентен извънземен живот, но ето как много хора я тълкуват:

„Тя казва, че ще намерим живот, ще намерим обитаеми планети и подобни неща. Така че това дава на този тип религиозност далеч по-мощна хапка от традиционните религии, които се основават на вярата в невидимите и непостижими неща“.

„Но убеждението, че НЛО и извънземните са потенциална истина и потенциално могат да бъдат доказани, дава на вярата на хората, склонни да приемат това, уникален тласък“.

„Справедливо ли е да наричаме това нова форма на религия? Така мисля”, убедена е професор Пасулка.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама