Музей на татуировката за първи път по време на Tattoo Fest Sofia

19:00, 09 юни 19 / Любопитно 25 1701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият у нас фестивал за бодиарт изкуство се завръща с 14-тото си поред издание на 15 и 16 юни в зала Универсиада.

14-тото издание на Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури, на 15 и 16 юни в зала Универсиада. Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат на живо с български и чужди студиа и техните произведения, стилове и техники.

На фестивала ще бъде изграден и първият в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури и еволюцията на бодиарта до днес.

Специален гост на събитието ще е световно известният македонски татуист Горан Мичич, който ще проведе специализиран мастър клас за различните техники и стилове на татуирането.

И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, измежду работата на неуморимите машинки на тату артистите, фестивалът ще предложи разнообразна програма и през двата дни. Посетителите ще имат възможност да видят уникалното изпълнение на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и вертикални акробатични изпълнения. Феновете на танцовото изкуство ще могат да видя и специалното изпълнение на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.

Музикалната програма ще бъде изпълнена с разнообразие от стилове. Илян Ружин от Фалшименто е подготвил сет с rockabily, indie и pop, в първия ден на фестивала. Щафетата след него поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и нюуев сет. Феновете на Trap, Rap, Rap core и Hardcore музиката ще се изкефят на изпълнението на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще завърши с Rawland, който ще ни представи качествената селекция, безкомпромисни сетове и иновативност зад пулта. Неделята ще продължи с Ilko и хип хоп, old scool, alterantive сет. След него превключваме на електро и инди поп с Мартин и ще завършим с нюуев и готик звучене с Gothprince.

Бодиартът не е само мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена артист от Пловдив, който черпи вдъхновение от различните култури и създава свой собствен стил Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф.

Две мега яки художествени колаборации ще се случат на фестивала между татуиста Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат участие в art fusion сесия, в която всеки от двамата ще рисуват два противоположни края стена, докато не се срещната в средата. Към това предизвикателство се присъединява и дигиталният художник Мирослав Петров, който заедно със Събин ще импровизират върху таблети, а посетителите ще могат да наблюдават процеса на специално изградени за това големи екрани.

И това не е всичко на Tattoo Fest Sofia 2019 посетителите ще могат да открият много тату консумативи, медицинска козметика за грижа за кожата по време и след завършване на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и дрехи. Барбър кът, където господата могат да получат професионално оформяне на прическата или брадата. Специално изграден фото кът, на който посетителите могат да си направят професионална фотосесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките, за тях е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.

Няма как да пропуснем и кулинарната част. Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев, който е жури в телевизионното предаване „Мастършеф“ също се включва във фестивала, като един от  най-татуираните шеф готвачи в България. Той ще представи уникално кулинарно шоу и ще ни посвети в техниките на японската кухня. Със сигурност посетителите няма да останат гладни, за целта има предвиден  food corner и бар, който ще предложи коктейли и напитки специално дизайнати за фестивала.

Водещ на Tattoo Fest Sofia 2019 ще е Станислав Яневски, българският актьор, който цял свят познава от участието му като Виктор Крум в хитовата поредица – Хари Потър. Стан е отдавна посветен на бодиарта, заклет фен на тауйровките и не спира да запълва своето тяло с мастило.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама