21-годишна американка посети всички страни по света

09:20, 05 юни 19 / Любопитно 25 4208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишна американка изпълни целта на живота си – посети последната 196-та страна в списъка си и то не коя да е, а Северна Корея, съобщи БГНЕС, като цитира "Спутник нюз". Ако Книгата на рекордите на Гинес одобри предоставените доказателства, то Лекси Алфорд, родом от Невада сити, щата Калифорния, ще се превърне в най-младия пътешественик, обиколил всички държави по света, и ще детронира предишния носител на титлата – британецът Джеймс Аскуит, който постави рекорда през 2013 година на 24-годишна възраст.

В момента 226 държави по света са обявили суверенитет, 193 от тях са членки на ООН, а Държавният департамент на САЩ признава за суверенни 195 държави по света.

На 31 май Лекси навлезе на територията на Северна Корея, като така приключи едногодишното си пътешествие, с което сбъдна детската си мечта. Младата жена е от семейство на пътни агенти и до 18-я си рожден ден е посетила 72 държави по света, като още на невръстна възраст е успяла да види екзотични места като Камбоджа, Дубай и Египет.

Когато видяла печатите и визите в паспорта си, Лекси осъзнала, че има възможност да кандидатства за рекорд на Гинес. Най-трудното за осъществяването на целта й били да кандидатства за визи в страните, с които САЩ нямат сключени споразумения, но младата жена не се отказала.

Пътешествието й е изцяло самофинансирано – Лекси се договорила за спонсорство срещу реклама в Instagram профила й с няколко компании, които й отпуснали средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама