Пол Гети – милиардерът, който отказа да даде откуп за внука си

20:00, 04 юни 19 / Любопитно 25 1410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пол Гети е един от малко известните милиардери в света. Живял е през втората половина на 20-ти век и е бил най-богатият човек на планетата. Притежавал е около 80% от петрола в света. Петролният магнат е роден в заможно семейство и не само съумява да запази богатството си, но и значително го увеличава.

Пол Гети вярвал в прераждането. Вижда снимка на римския император Траян и решава, че двамата много си приличат. По- късно казва: „Искам да вярвам, че душата на Траян живее в тялото ми и искам да действам така, както той би действал.“ Въпреки възпитанието на родителите си, Пол не става кротък и религиозен, а се превръща в измамник. Това буквално му струва всичко. Баща му му предоставя унизително ниска финансова подкрепа и в завещанието си предава цялото си богатство на съпругата си, а не на сина си.

Когато Пол завършва Оксфорд, решава да се присъедини към семейния бизнес. Месечната му заплата е 100 долара. Но Джон не се отказва. Прави първия си милион на 23. Това би могло да се случи и по-рано с бащината му подкрепа. Майка му също отказва да го подпомага финансово.

Научете развитието на Гети по пътя на милионите тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама