Брутална аларма буди спящия с извиване на гръбнака

14:30, 31 май 19 / Любопитно 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сутрешното събуждане обикновено е истинско мъчение за поспаливците. Особено изкушение за тях е да натиснат бутона за отлагане на алармата, за да откраднат още няколко минути сън. Това вече няма да е възможно с аларма, окачествена като "устройство за мъчение", която буди спящия човек с извиване на гръбнака, пише в. "Дейли стар".

Нестандартното предложение идва от Япония. Създателите на алармата гарантират безотказно събуждане, допълва БТА.

Приспособлението Timely Wake-Up Device включва въздушна възглавница, която се поставя под чаршафа или дюшека, помпа и таймер. Системата е проектирана да се напомпва и спада нееднократно.

По този начин алармата извива гръбнака на спящия човек в необичайна поза, осуетявайки опитите му да открадне няколко допълнителни минути сладък сън. И ако мъчителното извиване на гръбнака не е достатъчно, идва ред на издаващ шумни звуци високоговорител.

Алармата не разполага с бутон за отлагане. За да я изключи, потребителят трябва да натисне едновременно два предназначени за целта бутона. Ако не го стори до три минути, след като е започнало надуването, устройството автоматично спира подаването на въздух.

Създателите на алармата гарантират, че дизайнът й не предполага сериозни гръбначни увреждания. Цената на нестандартната система за събуждане е 99 000 йени (около 910 долара). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама