Нено Димов: Не мисля, че ще има проблем в управляващата коалиция след оставката на Цветанов

08:33, 31 май 19 / Политика 25 1236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Оставката на Цветанов е вътрешнопартийно развитие. Не мисля, че ще има проблем в управляващата коалиция след нея'', това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на БНТ.

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ, Борисов я прие

Димов съобщи, че вече е налична възможност в реално време българите да видят стойностите на станциите, които мерят качеството на въздуха.

''Много приятелски е направена комуникацията в сайта, опитали сме се да видим визуализацията и стойностите и в Европейската станция, за да има съпоставимост'', каза Димов.

Нова система ще информира за качеството на въздуха в реално време

„Смолян, Горна Оряховица и Видин са сред градовете с най-мръсен въздух по предварителни данни от първите 3 месеца на тази година. На 28 този месец със съгласието на ЕК отделихме нов ресурс за чистота на въздуха, евентуално към края на годината - още 80 милиона ще има заради фини прахови частици във въздуха'', каза още министърът.

''Още миналата година направихме коалиция с още 9 държави за намиране на европейско ниво на решение как да се извършва движението на стари автомобили, които не отговарят на европейските стандарти. Не очаквайте обаче този процес да е толкова бърз'', коментира Димов.

''Радва ме резултатът на ВМРО на евроизборите. Лично аз, не съм срещал проблеми при работата си както с колегите от малката, така с колегите от голямата коалиция'', допълни Нено Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама