Жители на Божурище се събраха на протест в подкрепа на арестувания кмет

08:23, 31 май 19 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Божурище се събраха на протест в подкрепа на арестувания кмет Георги Димов, съобщи Нова телевизия.

Това е първата проява в защита на обвинения в съмнителни сделки с имоти кмет, а преди ден стана ясно, че прокуратурата ще иска постоянен арест и отстраняването му от длъжност.

Обвиниха кмета на Божурище в длъжностно престъпление

Част от протестиращите държат плакати с надписи „Георги, нужен си ни”, „Освободете ни кмета”, „Георги Димов превърна Божурище в град за живеене”. Гражданите събират и подписка в подкрепа на кмета.

Кметът е разследван за продажба на 4 общински имота на занижени цени. 

Гледат мярката за неотклонение на кмета на Божурище

„Четирите продадени имота са ниви четвърта категория, извън регулация. Тяхната цена няма как да достигне 8 млн., както се тиражира в публичното пространство. Те трябва да бъдат вкарани в регулация, за да се повиши цената им, което на общината би струвало близо 1 млн. лв. Тогава цената би се повиша, но никой не може да каже колко би стигнала тя. Към момента това са ниви, извън регулация, а цената е дадена от лицензиран експерт оценител. След това г-н Димов е предложил тази цена за гласуване на Общински съвет. Решение за продажбата може да вземе само Общинският съвет. Изцяло в техните правомощия е да завишат цената. От общо 14 общински съветника, 9 са гласували „за” продажбата на имотите на тази цена. Цената е еднаква със средната за София. Патрадоксалното е, че бившият вече председател на Общинския съвет, чийто сигнали и жалби беше проведена тази показна акция по онова време е бил председател на Общинския съвет и също е гласувал „за” продажбата на четирите имота на тази цена. Според мен се защитават лични и частни интереси на някой, който не е успял да участва в търга или не е спечелил ”, каза Заместник-кметът на Община Божурище Владислава Симеонова.

Тя обясни, че търгът не е бил обявен късно и Общината има четири спечелени дела с това обвинение. Симеонова беше категорична, че в търга не е участвал бащата на кмета и не е бил пълномощник на нито една от фирмите, участвали в него.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама