Обвиниха кмета на Божурище в длъжностно престъпление

17:36, 29 май 19 25 1883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на кмета на Божурище Георги Димов за престъпление по служба и го остави в ареста за още 48 часа, съобщи bTV. Вероятно до края на седмицата обвинението ще поиска от спецсъда постоянното му задържане.

Кметът продал общинска земя при съмнителни условия и на цена за 2 лева и 16 стотинки на квадратен метър в Божурище. Според обвинението търгът за 80-те декара земеделска земя е организиран така, че много граждани да не са получат достъп до участие в него.

Арестуваният кмет на Божурище теглил 1 млн. лв. кредит

Прокуратурата твърди, че на сайта на общината само за час е била качена обява за продажбата на апетитните имоти. За това и кметът е обвинен в длъжностно престъпление.

Прокуратурата е повдигнала обвинение и на зам.-кмета на Божурище и на началника на отдел „Общински имоти” за съставяне на документи с невярно съдържание.

Преди да изтече 14 - дневният срок за обжалване, за един работен ден са сключени договори с купувачите на земите, отразени са в Агенцията по вписванията в Сливница, отписани са от книгите на общината и са предадени на новите собственици. Те са три юридически лица и едно физическо. Физическото е следовател в Националната следствена служба. В едно от търговските дружества пълномощник е бащата на кмета.

При годишна заплата от 22 000 лева кметът е изтеглил заем един милион лева. Прокуратурата ще поиска Георги Димов да бъде отстранен от длъжност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама