Защо кучетата трябва да посещават училище?

16:20, 29 май 19 / Любопитно 25 1136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специалисти от испанския университет "Сантяго де Компостела" са проследили 80 кучета, 32 от които посещавали шест часа обучение като малки, съобщи в. ''Дейли мейл'', цитиран от БТА.

Програмата включвала игра с други кученца и общуване с непознати. Стопаните също получавали съвети как да дресират любимците си. След една година кучетата с професионално обучение получили три пъти по-често високи оценки за липса на агресия, за подчинение, несоциален страх, чувствителност на допир, податливост на дресиране. 

Кучетата, които са посещавали училище, се контролират по-добре, когато пораснат, не са толкова агресивни, не се стряскат от уличното движение или в непозната среда. Освен това са по-спокойни, когато ги къпят и понасят по-добре посещенията при ветеринаря.

Периодът на социализация, когато кученцата са на възраст от 3 до 13 седмици, е важен, за да свикнат те с хората. Много стопани обаче не знаят какво е нормалното поведение за любимците им и реагират неадекватно, когато то е лошо, или ги наказват прекалено често. Това може да увеличи агресията и възбудимостта.

Смята се, че до 87 процента от кучетата имат поведенчески проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама