Борисов: Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания

18:56, 28 май 19 / Политика 25 1950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили друг лидер в ПЕС. Няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%. Видяхме къде са отишли парите за медии, социолози, политолози и т.н. Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме първа политическа сила сред работещите, младите, интелигенцията. Губим при тези над 60 години и ниско интелигентните – тези без образование'', това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на лидерите на ЕС. 

По повод на оствката на Корнелия Нинова, Борисов каза: "Не се вглеждам в другите партии, а в моята. Следващите дни ще кажем какво правим и как".

Корнелия Нинова подаде оставка

Той обяви, че в консултациите за председател на ЕК ще се обсъждат много имена.

"В консултациите ще се прехвърлят много имена. Сега виждате, даже и с Орбан ще се виждам – той е безспорен антикомунист. Тези, които говориха срещу него, завършиха в своите държави на 3 и 4 място, а той разгроми с 51%. Ние сме приятели от 20 години. Нормално е социалистите да искат техен кандидат, нормално е ние да се борим за нашата кандидатура. В следващите часове ще се говорят много неща. Това ще бъде едно надбягване и които успее да си задържи коня, както аз си задържах партията и я пуснах последните две седмици и победиха с много, те казват нараснахме, не са нараснали, вижте си резултата", каза Борисов.

По думите на премиера все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар.

Относно резултатите от изборите премиерът обяви, че Лиляна Павлова е събрала голям брой преференции. "Това показва, че партията я обича, справила се е добре за европредседателството", добави той.

За местата, където ГЕРБ губи, ще бъде търсена отговорност и е възможно да има реорганизация на структури, каза Борисов.

"Имам резултати за всички области, дори в тези, в които губим, но градовете в сърцето, ние печелим. Някои организации или ще ги разформировам или наново ще ги правя. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни", заяви премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама