"Демократична България": Вече сме фактор, който ще влияе върху политическите процеси

14:33, 27 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 649 Topnovini
1
2
3
4

"Благодаря на гражданите, които са отишли да упражнят своя вот. Благодаря като председател на ДСБ на нашите партньори. Показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори", заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Коалиция "Демократична България - Обединение" спечели вота в чужбина. Коалицията се състои от ПП „Движение Да България“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Зелените“.

Ген. Атанасов: Това са гласовете на свободните хора

"Благодаря на всички от листата", добави Атанасов. "Ние сме хора, за които властта не е самоцел. Хора, които с достойнство могат да заемат всяка една позиция. Голяма благодарност на всички наши активисти и доброволци, на всички от структурата на трите партии. Резултатът, който постигнахме е задоволителен, вкара ни в А-политическата група на България", подчерта Атанасов. "Превръщаме се в политически фактор, който оттук нататък ще влияе върху политическите процеси в България", каза още Атанасов, цитиран от БГНЕС.

"Показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори", каза Атанасов.

Атанас Атанасов: Над 50% от избирателите на "Демократична България" са се възползвали от преференциите

"Резултатът ни е задължаващ", заяви от своя страна Христо Иванов. "Подкрепата и доверието, които получихме е нещо, което тепърва имаме да заслужим и подплатим", добави той.

"В демократичното пространство има обединение на демократите и то показва ясна физиономия", посочи Иванов.

"Продължаваме към местните избори", посочи Христо Иванов и добави, че резултатите от европейските избори им дават добра изходна позиция за предстоящите през есента избори за местна власт. "Аз лично ще работя за това, каза още Иванов. Демократична България не е просто лицето за демокрация в България, но ние трябва да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влязат нови лица, с нови идеи", заяви Иванов.

"Хората искат промяна – това личи по ниската избирателна активност и по гласовете, които отидоха към независи кандидати. Тази промяна е неизбежна и колкото по-бързо се случи, толкова по-добре", заключи той.

"Благодаря на 17-те кандидата, и всички наши партньори по време на кампанията – беше тежка, но резултатът е сладък", каза и Владислав Панев от "Зелените".

"Радан Кънев ще бъде нашият евродепутат. Хората искат чиста храна и природа, и ще дадем нашият дан това да се случи. Амбициите ни не стигат дотук, искаме да променим България и ЕС колкото можем повече. Този резултат е само началото и България може да постигне много повече", каза още Панев.

„Май дойде време да се уморим малко, но няма време за почивка. Всички разбираме, че сме в кампания за местните избори тази година. Благодаря на всички, включени в кампанията. Нямаше кандидат в листата, без чиито преференции да можем да минем бариерата“, каза от своя страна водачът на листата на Демократична България Радан Кънев.

"Всички ние заедно положихме основите на възможността на предстоящите местни и парламентарни избори да има стабилна алтернатива в българската политика. Има един голям извод на тези избори и той е, че БСП не може да бъде алтернатива на управлението", допълни Кънев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани