Атанас Атанасов: Над 50% от избирателите на "Демократична България" са се възползвали от преференциите

23:10, 26 май 19 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 50 на сто от нашите избиратели са се възползвали от преференциите. Това коментира в ефира на БНР Атанас Атанасов от Коалиция "Демократична България" в отговор на въпрос как преференциите могат да променят резултатите.

Атанасов настоя, че винаги са се борили за преференциите, за да могат хората да избират личности. Аз се надявам, че най-много преференции е събрал Радан Кънев. Той направи една чудесна кампания. Видя се, че е един високообразован човек, който много добре познава европейските институции, коментира още той. 

Паралелното преброяване при 85% от извадката: ГЕРБ води с 4,7% пред БСП

По думите на Атанасов за коалицията е важно да има представител на формацията в Европейския парламент, тъй като във външнополитически аспект това щяло да даде възможност за промяна на лицето на България. Той каза още, че ще се опитат да променят лицето на България, освен на европейско ниво и в самата ЕНП. "Ние сме единственият конкурент на управляващите от ГЕРБ и не сме съгласни с начина, по който упражняват властта", коментира Атанасов.

Той допълни, че ще продължат битката и във вътрешнополитически план, тъй като системната корупция в България е резултат от начина на управление на ГЕРБ. По думите на Атанасов това е и основната причина за ниската избирателна активност на тези избори. 

Атанасов изрази удовлетвореност, че са успели да консолидират дясноцентристкия вот. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама