МВР разширява периметъра на издирването на Зайков

16:05, 21 май 19 / Крими 25 535 Topnovini
1

МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

МВР издирва Стоян Зайков 12-и ден

"Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление", обясни Маринов. Той поясни, че са планирани множество различни действия за издирване. "Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

Ботьо Ботев: Стоян Зайков едва ли е останал в Костенец

Той допълни, че все още не е готова експертизата за оръжието, намерено в пчелин, а изследването на ДНК профили все още продължават. "Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство", каза Маринов и поясни, че се разширява периметъра на претърсване.

"Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали", каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 252 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.