Ботьо Ботев: Стоян Зайков едва ли е останал в Костенец

08:51, 20 май 19 25 1804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият шеф на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев разкритикува действията на МВР по отношение на издирването на заподозрения за две убийства Стоян Зайков. Той изрази съмнение, че беглецът все още е в региона на Костенец.

„Всичко онова, което към момента се проверява и се прави за издирването му в района, е необходимо. Но трябва да се осъществи една перфектна организация в оперативен аспект по отношение на всички негови връзки – близки или престъпни”, каза бившият шеф в МВР пред bTV.

11-и ден издирват беглеца от Костенец

Ботев беше категоричен, че разследването ще стигне до положителен резултат. Той обаче добави, че до второто убийство можеше и да не се стигне.

„Грешно е, че е направен контакт с този човек, а не е направена оценка на разговорите с него. Този човек или го е укривал, или не е знаел, че живее в дома му. Разследващите трябва да усетят интуитивно, че има нещо, което не е наред и тогава
да се осъществи един неофициален контрол на ситуацията”, посочи Ботев.

Младен Маринов: Няма данни Стоян Зайков да е напуснал страната

Бившият шеф на отдел „Убийства” разкритикува МВР, че издава прекалено много информация, която стига до издирвания.

„С телефон може да се придобие отвсякъде и да следи действията, които се осъществяват. Този човек не може да живее сам, в гората не може да се живее, той ще потърси контакт с човек, който да му помогне”, допълни още Ботев.

Експертът каза още, че издирваният Стоян Зайков може и да познава региона на Костенец, но при мащабната полицейска акция, би било лудост да остане там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама