Борисов: Готви се "Костинброд" 2

08:24, 20 май 19 / Политика 25 1484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Оставките са нещо много нормално, те са пречистване. Никой не се е родил
премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем". 
Това каза премиерът Бойко Борисов пред bTV, където гостува заедно с евродепутата и кандидат на ГЕРБ на евроизборите Мария Габриел.

"При нас стандартът е дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има 3. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", коментира Борисов. 

„Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва“, каза още той.

Премиерът припомни за „лъжата Костинброд” и предрече "Костинброд 2".

"В Костинброд помните ли какво направиха, изведнъж експлозия, автобуси с долни дъна. Те нямат друг шанс. Най-лесно е да намериш избрани истини и да си ги съчетаеш. В учебника на КГБ пише следното: „Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация. Тръгва информацията, ГЕРБ загуби 6% от „Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция", каза още премиерът.

Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора - на базата на какво да ни победят?”, попита Борисов.

"Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин. На дебата на водачите на листи се показва, че Мария Неделчева (Габриел) в пъти превъзхожда. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още той.

По думите на Мария Габриел злоупотреби има навсякъде, но важното е държавата да не ги замазва и да поеме отговорност.

"Това ни отличава от другите и бихме искали да видим това и в другите представители на политическите сили”, допълни Мария Габриел.

„В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария”, поясни Мария Габриел.

„Силата на ГЕРБ са местните структури, връзка с хората и грижа за всяко населено място. Именно с това те привлякоха вниманието ми”, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама