Христо Иванов: Когато толкова гърмят бушони, проблемът е в системата

08:08, 20 май 19 / Политика 25 1391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Манипулация като тази в Костинброд си го предвижда Борисов лично. Виждате, че от началото на този мандат и преди това всяка седмица има скандали. Когато толкова много гърмят бушоните, хората, които разбират от електрически системи казват, че проблемът е в системата. Борисов допусна срив на институциите. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по нова телевизия.

„Институциите в България са приведени в състояние на будна кома. Те не работят и това е дълбоката причина за всеки един скандал. Като започнем от „Апаратаментгейт” – става дума, че ние имаме КПКОНПИ, която основна задача й е да проверява имотното състояние на политиците за корупционни индикации. Тя трябваше да разкрие този скандал. Тя има над 10 млн. годишен бюджет за тази работа. Затова казвам, че Пламен Георгиев моментално трябва да подаде оставка. Институциите на работят и ние постоянно живеем в един Костинброд”, каза той”, каза той.

Иванов цитира информация на „Биволъ”, според която от партидата на Сотир Цацаров в Имотния регистър е изчезнала една сделка. „Ако това се потвърди – страхотен срам”, каза той.

"Гордея се с родината, но не защото смятам, че България е най-успешната страна, а защото мисля, че това е въпрос на отношение към себе си. Срамувам се от това, което правим за България днес. Мога да ви дам пример. Пламен Георгиев щял да се връща на работа в КОНПИ, Този човек трябва моментално да си подаде оставката заради това, че не разкри „Апартаментгейт”. Той доказа, че не си върши работата. Превърна се в следващия Филип Златанов и трябва моментално да си подаде оставката”, заяви той.

За мен Европа е катедрала. Духовно усилие с материален израз – нещо, което се прави от много поколения, но и нещо, което в основата си е съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама