Иво Христов: Борисов купува изборите с общите пари

18:10, 17 май 19 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Истинският залог на изборите е ще се създаде ли нова политическа ситуация в резултат на единствената опозиция – "БСП за България". На тези избори ГЕРБ участва с много сателитни кандидати. Това е истинският залог на тези избори, който ме мотивира да участвам, каза  по БТВ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иво Христов.

Никой от българските евродепутати не напуска националната сцена, когато замине в Европа. Рамката на правилата, в които живеем, много често е зададена в Брюксел. За мен е чест да отстоявам ценностите на президента и в Европа, тъй като те са подкрепени и от много българи, заяви Христов.

Той коментира обвиненията на БСП срещу премиера Борисов, както и тези на ГЕРБ срещу президента Радев, че участват в предизборната кампания. Вчера ЦИК отхвърли жалбата на БСП, а днес Борисов раздава бюджета, като инспектира за N-ти път магистрала "Хемус". Отоговорът кой участва в кампанията е очевиден - кой и с какви инструменти участва в кампанията, подчерта кандидатът за евродепутат.

Социалистът отрече твърденията на управляващите, че държавният глава се меси в независимата съдебна власт чрез поредицата от срещи тази седмица. Президентът не може да се намеси в избора на главен прокурор, тъй като няма тези инструменти, но главният прокурор е основният инструмент за раздаване на справедливост в България, а ние страдаме от липса на справедливост. Всички партии би трябвало да милеят за тази идея, но те мълчат, тъй като са в предизборна кампания, посочи Иво Христов.

При срещите ми в страната ме шокира страхът, който се е вселил в душите на хората. Дори свободните професии като адвокати и лекари рискуват да изгубят работата си, ако не си сътрудничат с кметовете по места, повечето от които са от ГЕРБ. Има притискане на бизнесмени, които симпатизират на опозицията. У нас се е установила икономика на порока – Сливен е заприличал на Монте Карло, там има само казина. Този бизнес както потиска трудовите привички на българина, е удобен и за конюнктурата, тъй като държи хората в зависимости. Българинът е много отчаян, щом прибягва до търкане на билетчета и до хазарт, заяви Христов.

Мъдрите смятат, че няма друга алтернатива, освен БСП, която да спре абсолютната власт на Борисов. Този страх може да бъде спрян само при смяна на сегашния режим, каза кандидатът за евродепутат.

По думите му програмата на БСП "Визия за Европа" се вписва в общата рамка на ПЕС. Тя предвижда как да вземем парите за социалната политика – да се плаща за трансфер на капитали, който опустошава социалния сектор. И второ, законодателство за офшорните компании. Също така в програмата предлагаме формула за минимална европейска заплата и минимална пенсия на европейско ниво, заяви Христов.

Сега се трупа т.нар. бюджетен излишък, който Борисов раздава триумфално предизборно. С общите пари се купуват избори, каза още Иво Христов.

По думите му в момента у нас няма воля за борба с корупцията, а антикорупционната комисия е създадена, за да "чадъросва" корупцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама