Коя нация се напива най-много от всички?

19:40, 16 май 19 / Любопитно 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великобритания се напиват по-често, отколкото във всяка друга страна по света, пише вестник „Индипендънт“, позовавайки се на резултатите от глобалното проучване Global Drug Survey. В него са участвали жители на 36 държави, пише БГНЕС.

Учени са анкетирали повече от 120 000 души по целия свят, от които 5 400 са от Великобритания.

След Великобритания в списъка са САЩ, Канада, Австралия, Дания и Индия.

Средно британците се напиват 51,1 пъти годишно, т.е. почти веднъж седмично. Както учените са установили, страната е на второ място след Австралия по броя на търсещите спешна медицинска помощ след пиене на алкохол през последната година - 3,7% от анкетираните са признали, че са го направили.

Независимо от това, британците са малко по-малко под средното ниво на хората по света, които съжаляват за пиянството си - 18,5% срещу 20% в света.

Данните показват, че като цяло хората „преобладаващо обичат да се напиват“.

Както е заявил професор Адам Уинсток, създателят на това проучване, въпреки че като цяло хората пият по-малко, тези, които все още го правят, пият по разрушителен за тях начин.

Изследователите отбелязват, че може би е време да се разработят принципите на "безопасна интоксикация", които биха помогнали на тези, които без мярка консумират алкохол. За тях горната граница на нормите за консумация на алкохол може да изглежда незначителна, казват учените.

Въпреки че безопасното ниво на консумация на алкохол не е уточнено в принципите на Националната здравна служба на Великобритания, организацията съветва хората да не пият редовно повече от 14 единици алкохол на седмица, което е равно на около девет чаши вино.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама