ДПС: Не сме против оставката на Порожанов, а против правителството

10:35, 15 май 19 / Политика 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не сме против оставката на Порожанов. Ние сме против това правителство и това мнозинство на националисти и популисти, заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, предаде БГНЕС.

Днес парламентът прие оставката на земеделския министър Румен Порожанов и избра за негов заместник Десислава Танева, но петимата народни представители от ДПС, които присъстваха в пленарната зала, гласуваха „против“ рокадата в кабинета.

„Тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, ние затова гласуваме против правителството и с „против“ за това решение. Ако гласуванията бяха отделно, щяхме да сме „за“ оставката и „против“ новия министър. Въпреки смяната, ситуацията си остава същата и моделът си е същият“, заяви още Летифов.

Избраха Десислава Танева за министър на земеделието

Той подчерта, че още от самото начало на това правителство от ДПС го определят като „вредно за страната“. „Две години сме свидетели на тези национализми и популизми“, смята депутатът. На въпрос дали подалият оставка Румен Порожанов е предложен от ДПС, той отговори: „Не и никога не е бил“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама