Десислава Танева: Ще има промени в екипа на МЗХГ

09:50, 15 май 19 / Политика 25 1748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще има промени в екипа на Министерството на земеделието, храните и горите", съобщи новоизбраният земеделски министър Десислава Танева.

Избраха Десислава Танева за министър на земеделието

"Всички решения, които има да се взимат по отношение на екипа на министерството, ще се дискутират в управляващата коалиция, и ще се работи съвместно по тях. Имам определени виждания за работата си и ще ги защитя", допълни Танева, цитирана от БГНЕС.

Борисов: Ясно е кой ще замести Порожанов

"Няма да правя разследване на своя предшественик. Сега е важно министерството да не спира да работи. Първата работа на новия министър е да се стартира работа по директните плащания на земеделците. Това е най-тежкото министерство, защото над 100 000 души се занимават със земеделие. Животът в селата изцяло зависи от него, а и сме поели ангажименти по изпълняване на европейски програми", допълни Танева.

Румен Порожанов подаде оставка

"В момента сме в пика на предизборната кампания и очаквам нападки отвсякъде. Нямам от какво да се притеснявам, всичките ми доходи са декларирани. 14 години работя в частния сектор, знае се къде живея, а и след влизането ми в политиката нямам големи придобивки", съобщи новият министър.

"Зам.-председателят на ДФ „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, заради която премиерът Бойко Борисов прие оставката на Румен Порожанов, ще се раздели с поста си", допълни Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама