Ще пее ли Мадона на Евровизия?

14:20, 14 май 19 / Любопитно 25 1841 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участието на Мадона в Евровизия беше подложено на съмнение, след като организаторите на конкурса заявиха, че все още не е подписан договор с нея.

Изпълнителният ръководител на конкурса Джон Ола Санд заяви, че „Европейският съюз за радио и телевизия никога не е потвърждавал, че Мадона ще пее”.

„Ако нямаме подписан договор, тя не може да излезе на сцената ни”, казва още Санд, цитиран от Би Би Си.

Финалната част от конкурса ще се проведе в Тел Авив на 18 май.

Участието на Мадона беше съобщено от нейните американски и британски агенти през април. Те казаха, че певицата ще изпълни две песни, една от нейния нов албум и един от своите хитове.

Мадона ще пее на тазгодишната ''Евровизия''

Организаторите обаче заявиха, че „не е взето финално решение”, въпреки че изглежда, че това е формалност. Санд, който е организатор на конкурса от 2010 г. заяви вчера, че все още са в ход преговори със звездата.

„Ние все още сме в една малко странна ситуация”, каза той. „Имаме артист, който иска да участва в Евровизия, и който ние ще се радваме да приветстваме на сцената. Но за това ние трябва да имаме сигурна правна рамка”, заяви Санд.

„Преговаряме и сме в последната фаза, но ако няма подписан договор тази седмица, тя просто няма да е на сцената”, каза още той.

Според Джерузалем пост Мадона ще пристигне в Тел Авив в сряда, за да започне репетиции.

Малко по-късно кралицата на попа Мадона обясни решението си да пее на финала на конкурса "Евровизия-2019" в Израел, заявявайки, че винаги ще говори в защита на човешките права, както и че се надява да види "нов път към мира", съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Поп певицата ще бъде-гост звезда на финала в събота в Тел Авив. Мястото на изявата предизвика призиви за бойкот от страна на пропалестински активисти, които искат компании, изпълнители и правителства да се "откопчат" от Израел.

Коментирайки за първи път решението си да пее на финала на "Евровизия-2019", Мадона заяви: "Никога няма да спра да изпълнявам музика заради нечии политически интереси, нито ще спра да говоря срещу накърняването на човешките права, където и по света да се случва това".

"Сърцето ми се къса всеки път, когато чуя за невинни жертви в този регион, а насилието продължава, за да обслужва политическите цели на хора, които се възползват от отдавнашния конфликт. Надявам се и се моля, че скоро ще се освободим от този порочен цикъл на разрушение и ще поемем по нов път към мира", допълва 60-годишната изпълнителка.

Очаква се Мадона да изпълни на финала на конкурса две песни - един от големите си хитове и парче от предстоящия си нов албум "Madame X", който ще излезе на музикалния пазар през юни.

За Мадона това ще бъде четвърто гостуване в Израел. Най-скорошната й изява в страната беше през 2012 г. в рамките на турнето й MDNA.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама