Студиото на Люк Бесон е пред четвърта поредна година на загуби

20:00, 14 май 19 / Любопитно 25 335 Topnovini
1
2
3
4
5

Филмовото студио на френския кинорежисьор Люк Бесон е получило одобрение от съда за шестмесечно спиране на плащанията по дълга си, тъй като е изправено пред четвърта поредна година загуби след поредица от разочаровали публиката филми.

Студиото потърси т.нар. "защитна процедура" миналата седмица, за да "договори условията за възстановяване на финансовото си състояние", се казва в изявление, предаде БГНЕС.

Търговията с акции на Europacorp трябваше да се възобнови във вторник, след като компанията спря търговията миналата седмица, когато поиска одобрение за сделката от съда, северно от Париж, където се намира студиото.

Към 30 септември дълговете на студиото възлизаха на 222 милиона евро.

Europacorp предупреди, че ще приключи текущата си финансова година "значително в дефицит", след като отчита загуби от 89 милиона евро през първата половина на периода.

Особено разочароваща като краен резултат беше лентата "Валериан и градът на хиляда планети" през 2017 година със своите огромни производствени разходи .

Бесон, сред чиито заглавия са впечатляващи трилъри като "Никита" и "Леон: Професионалист", създаде студиото през 1999 г. и дълго се радвана успех от продуцирането на хитове като "Транспортер" и "Твърде лично“.

Преди тридесет и една години той избухна на международната сцена, представяйки "The Big Blue" в Кан, който се открива тази седмица за 72-ото издание на фестивала.

Независимо от критиките, "The Big Blue" се превърна във феноменален успех, проправяйки пътя за серия от успешни филми на френски и английски език.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани