Oтпускат близо 3 млн. лв. за заплати в педиатричната болница и нова техника

11:32, 14 май 19 / Политика 25 1454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавата ще отпусне близо 3 млн. лева за увеличение на заплатите на лекарите в детската специализирана педиатрична болница в София и за закупуване на нова техника. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след приключилата среща с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха и педиатри, и неонатолози, предаде репортер на БГНЕС.

„Утре ще внеса проект на постановление в Министерския съвет, с което ще предоставим на Министерството на здравеопазването допълнителни средства както следва - за 15 апарата за дихателна реанимация неинвазивна ще предоставим 500 000 лв., за закупуването на 50 кувьоза ще осигурим 750 хиляди лв., което значи общо 1 250 000 лв. В същото време ще предвидим и 1 700 000 лв. за педиатричната болница по програмата за майчино и детско здравеопазване, което се финансира, чрез Наредба номер 3 на министъра на здравеопазването“, заяви министър Ананиев.

„На този етап ние сме удовлетворени. Днешната среща дава решение на проблемите пред детската болница. С парите, които ще се влеят в болницата, ще можем да задържим, а и, надявам се, да увеличим персонала си, за да можем да вършим задълженията си така, както подобава“. Това заяви началникът на Клиниката по неврология в СБАЛДБ проф. Литвиненко на брифинга след срещата.

Във вторник сутринта се проведе трети пореден протест за бъдещето на единствената детска болница у нас. Недоволните лекари, медицински сестри, санитари и подкрепящите ги родители блокираха движението по булеварда пред болницата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама