"Amazon" предлага 10 000 долара за напускане на работа и захващане с доставки

10:00, 14 май 19 / Свят 25 444 Topnovini
1

Компанията "Amazon", която се състезава да доставя пратки по-бързо, се обръща към своите служители с предложение - напуснете работата си и ние ще ви помогнем да започнете бизнес за доставка на наши пратки.

Amazon закрива платформата си за продажби в Китай

Офертата, идва в момент, когато "Amazon" се стреми да ускори времето за доставка от два дни до един за своите първостепенни клиенти. Компанията вижда новия стимул като начин да получат повече пратки, които да доставя до прага на купувачите по-бързо.

Amazon стана компанията с най-голяма пазарна капитализация в света

От "Amazon" казват, че ще покрият до 10 000 долара начални разходи за служители, които са приети в програмата и напускат работата си. Компанията твърди, че ще им изплати и заеплатите за три месеца.

Офертата е отворена за повечето служители на "Amazon", работещи на непълен работен ден и на пълно работно време, включително складовите работници, които събират и доставят поръчки.

Базираната в Сиатъл компания отказа да каже колко служители очаква да приемат офертата.

Новият стимул за служителите е част от програма, която "Amazon" започна преди година, която позволява на всеки да кандидатства за започване на независим бизнес за доставка на "Amazon" и предоставя 10 000 долара за възстановяване на разходите на военни ветерани.

Разширяването на програмата е част от плана на компанията да контролира повече от своите доставки самостоятелно, вместо да разчита на UPS, пощата и други превозвачи. Разходите за стартиране започват от 10 000, а изпълнителите, които участват, могат да наемат сини микробуси с логото на "Amazon", напечатано от едната страна.

Като цяло повече от 200 предприятия за доставка на "Amazon" са създадени от началото на програмата през юни миналата година, каза Джон Фелтън, вицепрезидент на "Amazon" за глобални услуги за доставка. Едно от тях се управлява от Милтън Колиър, който започна своя бизнес в Атланта преди около осем месеца. Оттогава той е наел 120 служители с флот от 50 микробуса, които могат да се справят с до 200 спирки за доставка на ден.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 6 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.