Президентът: Равноотдалечен съм от всички партии

10:25, 09 май 19 / Политика 25 1704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не е редно с държавни пари да се води предизборна кампания", заяви президентът Румен Радев. По думите му опитите скандалите в страната да бъдат заглушени с други мероприятия няма да дадат резултат, защото хората очакват разнищване на тези скандали и реално противодействие на корупцията.

Радев към висши офицери: Служете на България отговорно и всеотдайно

Във връзка с упреците на управляващите, че двама души, които са били в президентската администрация, сега са в листата на БСП за евроизборите, Румен Радев каза, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взима решения. "И Елена Йончева и Иво Христов са напуснали президентството преди за започнат кампаниите си за българския и европейския парламент, посочи Радев.

"Нормално е в предизборна обстановка и при толкова много скандали събитията да се политизират", заяви президентът Румен Радев.

Румен Радев: Докато българите съхраняват възрожденския дух, безродниците няма да затрият нашата история

По повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът трябва да е равно отдалечен от всички партии, президентът коментира: "Равноотдалечен съм от всички партии, не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока".

Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама