Производител на секс играчки обвини в дискриминация асоциация, отнела му награда по роботика

18:40, 09 май 19 / Любопитно 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роботизираният вибратор Ose на компанията „Lora DiCarlo“ първоначално получи наградата от Асоциацията на потребителските технологии /АПТ/ през януари тази година. След това, поради появилото се възмущение, АПТ промени решението си и оттегли наградата от вибратора, съобщи Би Би Си. След реакцията на компанията-производител наградата бе присъдена отново на продукта, като организацията й проднесе „искрените си извинения".

Потребителската асоциация беше обвинена в "дискриминация" от Лора Хадок, основател и главен изпълнителен директор на компанията „Lora DiCarlo“. Хадок твърди в блога си, че организацията е отхвърлила продукт, съсредоточен върху женската сексуалност, докато търговски продукти, свързани с пазаруването или грижата за децата, насочени към жените – потребители са останали като наградени в същата категория, в която първоначално е бил класиран вибратора.

"Ние твърдо вярваме, че жените, които не са бисексуални или гей, трябва да претендират за собствено пространство в технологиите, осигуряващи им удоволствие", каза тя.

„АПТ не се справи добре с тази награда", заяви Джон Фостър, изпълнителен директор по маркетинга на организацията. "Това предизвика някои важни вътрешни разговори, както и обсъждания с външни съветници и в бъдеще ще си вземем поука от случилото се, за да подобрим шоуто.“, допълни Фостър.

Хадок каза, че оценява "жеста" на АПТ, който ще послужи за "премахване на стигмата и смущенията около женската сексуалност“, предаде БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама