Кабинетът отпусна средства за нови училищни автобуси и нова болница в Ямбол

10:40, 08 май 19 / Политика 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кабинетът отпуска допълнителни средства за изграждане на нова сграда на ямболската многопрофилна болница „Св. Панталеймон“, както и за закупуване на над 100 нови училищни автобуса.

Министерски съвет ще отпусне средства за болницата в Ямбол

"Знаете, че ангажиментът за нова болница беше поел още бившият вицепремиер Валери Симеонов пред неговите избиратели. А и ние още от 2013 г. работим по тази тема. Надявам се да подкрепите това решение, защото сега болницата в Ямбол е в едни павилиони“, заяви в началото на заседанието премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Здравният министър Кирил Ананиев допълни на заседанието, че с решението ще бъде увеличен капиталът на болницата с парични вноски до 27 млн. лева за периода 2019-2021 г. Увеличението на капитала ще се извърши чрез издаване на нови акции. През 2019 г. ще бъдат издадени нови акции в размер на 8,1 млн. лева, за 2020 г. – 13,5 млн. лева, за 2021 г.- 5,4 млн. лева.

Министрите одобриха и отпускане на нови 20 млн. лева за МОН, с които ще бъдат подменени с нови над 100 училищни автобуса.

След срещата от областната управа на Ямбол побързаха да се презастраховат, че отпускането на средствата няма нищо общо с наближаващите избори, тъй като по проекта за нова болница се работи повече от година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама