Съвети за харчене от най-богатите

11:20, 05 май 19 / Любопитно 25 580 Topnovini
1
2

Скъпи чанти, дрехи и обувки. Часовници, които струват колкото един апартамент. Бързи коли за шестцифрени суми. Всички тези вещи са доказателства за богатство. Но наистина богатите все по-често предпочитат да насочват състоянието си в други посоки.

Милионерите и милиардерите днес харчат повече от всякога за своята сигурност и неприкосновеност. С напредването на технологиите става все по-лесно някой да ги следи и шпионира. Например да прелети с дрон над имението им и да заснеме какво се случва в задния им двор от десетина декара.

Освен това, най-богатите предпочитат да харчат за образование и медицински грижи, защото когато са здрави и компетентни, те могат да печелят още повече. Така материалното отстъпва на заден план като отличителен белег на финансово състояние.

Това явление наричат "невидимо потребление" в ерата на масовото потребление. То започва да е все по-разпространено не само за милионерите и милиардерите, но и за средната класа, която се стреми към успех и благосъстояние. Изграждането на навици за харчене, както и трупането на културен капитал отстъпват пред безразсъдното пилеене на пари, пише Business Insider.

Именно образованието и общата култура могат да ни помогнат да се изкачваме все по-нагоре по социалната стълбица, за разлика от харченето за луксозни материални придобивки. А инвестицията в здравето ни със сигурност е най-добрата, която можем да направим.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 263 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.