"Великден за всеки" дава на пенсионерите близо 20 000 ваучера и над 10 000 пакета с храни

08:35, 03 май 19 / Общество 25 592 Шрифт:
Topnovini

Възрастните хора тази година ще получат близо 20 000 ваучера на стойност 20 лв. и над 10 000 хранителни пакета. Това е равносметката до момента от тазгодишното издание на кампанията "Великден за всеки", организирана от омбудсмана Мая Манолова. Кампанията за събиране на средства ще продължи до 7 май. До момента 25 000 българи са направили дарение.

Манолова: Нямам намерение да сменям позицията си, но може да реша друго

Мая Манолова каза, че стотици доброволци са участвали в набирането на хранителни продукти, включили са се и 44 магазина в 14 града. Тя изрази надежда кампанията "Великден за всеки" да бъде продължена и от следващия омбудсман.

Омбудсманът получи най-високия статут на ООН за правозащитен орган

Омбудсманът коментира и темата за топлофикациите. "Липсата на доверие в начина, по който се формират сметките, лошото отношение, лошото управление на тези дружества, основно на столичната топлофикация, водят до това, че хората масово се отказват реално да ползват парно, което повишава сметките на останалите, които потребяват. От друга страна топлофикациите просто не могат да си събират задълженията. Липсата на реакция и от парламента, и от министъра на енергетиката, и най-вече от Столичния общински съвет, които отговарят за това столично дружество, това завърта порочния кръг, при който все повече хора са недоволни от Топлофикация, а сметките растат", отбеляза тя пред БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама