Семейството, нападнато от 20 пияни мъже в Куклен, проговори за първи път

11:15, 30 апр 19 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След напрежението и саморазправата с полиция в Куклен пред Нова телевизия говори семейството, нападнато от 20 пияни мъже. Мъжете нахлуха в имота на фамилията с четири малки деца след забележка да намалят силна музика. Пристигналите на място екипи на полицията също бяха нападнати, двама униформени са ранени.

Според полицията, обаче, конфликтът не е етнически, а битов. В неделя следобед, Николай Шаламанов помолил съседите да намалят музиката, защото внуците му спят.

Обстановката в Куклен е нормализирана след масовото сбиване

„Един път, втори път ги предупредихме и на третия път вече дойде тяхната баба, която каза, че не може да ги вразуми, просто да намалят музиката. И после погледна от оградата и видя, че техните двамата им внуци бяха скочили на оградата. Тя, като видя това, й прилоша на жената и ми падна в краката. През това време дъщеря ми взе едно шишенце с водичка, за да я свестим. Нямаше и 10-15 секунди абсолютни всички дойдоха тук през входната врата и нахлуха може бе около 20-30 човека за саморазправа”, разказа Николай.

Изкъртили външната врата на къщата му. „Нито сме ги обиждали, нито нищо. Опитаха се да ме ударят, обаче не успяха. Изтласкахме ги колкото можахме тук до входната врата”, добави той.

„Да, наистина има хвърлени камъни по полицейския автомобил, вследствие на което са счупени стъклата. Има нанесен един удар на полицейски служител, който е бил в автомобила, оттегляйки се назад”, съобщи Атанас Илков, началник на ОДП на МВР, Пловдив.

В махалата всички отричат да са нападали полицаите. И твърдят, че те са били жертва на насилие.

„Бяхме на улицата когато се развикаха, ние сме на улицата и ни забират като свидетели. Ние се качваме като хората. Спират колата между Куклен и Брестник патрулната кола и ни смачкаха. После, като влязохме в ареста, 8 часа белезниците не ни ги свалиха. Всички 7 души бяхме в тяхната съблекалня с вързани ръце, главите надолу и почнаха наред. Всчико с бухалки, с дървени бухалки. Счупиха ни всички телефони”, заяви Юри Емилова.

„Още с качването в колата тук и те ме подреждат. С юмруци ме биха по лицето и по главата”, сподели от своя страна Жана Емилова. Според полицията твърденията им са несериозни. „Категорично заявявам, че няма осъществено полицейско насилие. Не го казвам само аз казват го всички присъстващи, които са били там”, добави Илков.

Според прокуратурата, най-агресивни са били 40-годишна жена и двамата й синове. Тепърва ще стане известно дали и за колко от арестуваните прокуратурата ще поиска да останат за постоянно в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама