Правителството обсъжда стратегия за цифровизация на земеделието

06:30, 30 апр 19 / Политика 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приемане на стратегия за цифровизация на земеделието и селските райони в България ще обсъжда кабинета на правителственото заседание.

В програмата на заседанието влиза още доклад за одобряване на позицията на страната ни в неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, което ще се проведе на 2-ри и 3-ти май в Букурещ. Правителството ще одобри и позицията на България за участието ѝ в неформалната среща на държавните и правителствените ръководители на ЕС, насрочена за 9 май в Сибиу.

На правителственото заседание ще бъда разгледани и докладът за одобряване на резултатите от участието ни в неформалното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси, провело се на 5-ти и 6-ти май в румънската столица, както и докладът за резултатите от неформалното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси, формат „Кохезионна политика“, провел се на 11 и 12 април в Букурещ.

Кабинетът ще гласува и по три проекта за еднократно прекратяване на концесии за добив на подземни богатства в находищата „Канарата“, „Кобилино“ и „Кирчево“.

Очаква се правителството да гласува обещаните 7,5 млн. лева за новия учебен корпус на УНСС. Решението за отпускането на средствата не е включено в дневния ред. Миналата седмица ръководството на висшето училище обяви, че е заплашено от неплатежоспособност.

Премиерът Бойко Борисов посети университета на място и обеща държавната помощ да бъде гласувана на тазседмичното заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама